מה משליכים?
אריזות ריקות מכל הסוגים - מלבד זכוכית וקרטון עבה, למשל:
- אריזות פלסטיק כמו: קופסאות של מוצרי חלב וסלטים, שקיות מזון (אריזות של אורז), שקיות חטיפים, שקיות ניילון ואריזות של מוצרי הגיינה.
- אריזות מתכת כמו: קופסאות שימורים, מכלים של דיאודורנט ותרסיסים שונים ואריזות של תחליפי חלב לתינוקות.
- קרטוני משקה כמו: קרטוני חלב ומיץ.
איפה משליכים?
בפח הכתום המוצב במסתורי האשפה בבתים. בשכונות בהן לא ניתן לפרוס פחים כתומים בבתים מוצעות אופציות כמו מרכזי מיחזור במרחב הציבורי, פחים סולאריים והפרדה בשקיות כתומות.
תושבי עבר הירקון וביצרון ורמת ישראל?
בעקבות הצלחת הפיילוט להפרדת פסולת אריזות למיחזור בבתים צמודי קרקע, הורחב מערך הפרדת פסולת אריזות בשקיות כתומות וחולקו לבתי התושבים שקיות ייעודיות לאיסוף פסולת אריזות, אותן יש להוציא לפינוי פעם בשבוע, ביום קבוע.
מה קורה לאריזות?
האריזות נאספות בנפרד במשאית פסולת אריזות ומועברות לתחנות מיון. האריזות מופרדות ל- 7 סוגי חומר שונים, כש- 4 מהם ממוינים טכנולוגית ללא מגע יד אדם. לאחר שהופרדו לסוגי חומר שונים, כל חומר נכבש לקוביות גדולות (באלות) המפונות אל מפעלי המחזור השונים הקיימים ברובם בישראל, לטובת התעשייה הישראלית.
הכי חשוב:
לפח הכתום יש להשליך אריזות ריקות בלבד. פסולת רטובה, כמו שאריות מזון או חיתולים משומשים, פוגעת בהליך המיחזור. כמו כן, אין להשליך זכוכית לפח הכתום כי היא נשברת, פוצעת את הממיינים ופוגעת בתהליך המיון.
*שימו לב: מפת מתקני המיחזור ואיתור מתקני המיחזור בסביבה שלי אינם כוללים את הפחים הכחולים והכתומים, אשר נמצאים בשטח הפרטי (בביתני האשפה) של בתי התושבים. אלא רק את המכלים במרחב הציבורי לאריזות.